Slasoep

Slasoep
(13)

Heerlijk groen hapje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • aardappel
  • ui
  • sla (Romeinse)
  • dl kippenbouillon
  • olijfolie
  • teen knoflook
  • bosje bieslook
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snij de Romeinse sla in reepjes en hou apart voor het garnituur. Snij de aardappel in blokjes. 

2

Stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de aardappel en de sla aan toe, stoof even mee en overgiet dan met de bouillon. Laat op een zacht vuurtje net gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en koel de soep door de pan in een kom met ijsblokjes te zetten. Zet daarna een paar uur in de koelkast.

3

Mix de bieslook fijn met olijfolie van goede kwaliteit. Gebruik zoveel olie als u zelf lekker lijkt.

4

Giet de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde sla en enkele druppeltjes
bieslookolie.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?