Slasoep

Slasoep
(16)

Heerlijk groen hapje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • aardappel
  • ui
  • sla (Romeinse)
  • dl kippenbouillon
  • olijfolie
  • teen knoflook
  • bosje bieslook
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snij de Romeinse sla in reepjes en hou apart voor het garnituur. Snij de aardappel in blokjes. 

2

Stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de aardappel en de sla aan toe, stoof even mee en overgiet dan met de bouillon. Laat op een zacht vuurtje net gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en koel de soep door de pan in een kom met ijsblokjes te zetten. Zet daarna een paar uur in de koelkast.

3

Mix de bieslook fijn met olijfolie van goede kwaliteit. Gebruik zoveel olie als u zelf lekker lijkt.

4

Giet de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde sla en enkele druppeltjes
bieslookolie.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?