Vanille-chocolade-macarons

Vanille-chocolade macarons
(22)

Zelf luchtige macarons maken, is makkelijker dan je denkt

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 50 porties

  • g fondantchocolade
  • g kristalsuiker
  • g poedersuiker
  • eiwitten
  • g amandelpoeder
  • vanillepeulen
  • g room

Benodigdheden

  • spuitzak

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de vanillepeulen open en schraap er het merg uit. Meng het amandelpoeder, de poedersuiker en het vanillemerg gelijkmatig door elkaar. Dek af en laat rusten op kamertemperatuur. Haal de eieren uit de koelkast

2

Verwarm de oven voor op 150°C. Zeef het amandel-suikermengsel boven een vel bakpapier.

3

Klop de eiwitten stijf. Meng er 1/4 van de kristalsuiker door en blijf kloppen. Voeg de overige suiker toe, blijf kloppen.

4

Neem het vel bakpapier bij de vier punten, voeg het amandel-suikermengsel in één keer bij de eiwitten en spatel het er voorzichtig door.

5

Roer tot het beslag als een lint van de spatel loopt.

6

Spuit bolletjes op een bakplaat met bakpapier.

7

Bak 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Open de oven even om de 4 à 5 minuten, zodat de vochtigheid kan ontsnappen.

8

Haal de bakplaat uit de oven, licht het vel met de macarons even op, druppel wat water onder het bakpapier en wacht 2 minuten. De macarons komen zo los van het papier. Leg ze omgekeerd op een rooster en laat afkoelen. 

9

Maak de chocoladecrème of ganache. Breek de chocolade in stukken. Breng de room aan de kook en laat er de chocolade in smelten. Meng snel tot een smeuïge crème en laat afkoelen.

10

Spuit de ganache met een spuitzak op de onderste helft van de koekjes en bedek met de andere helft. Wacht 2 dagen voor je de macarons serveert. Bewaar ze intussen in de onderste lade van de koelkast.

Quiches & co

Quiches & co

Quiches en hartige taarten, je boekt er altijd succes mee. Omdat je er eindeloos mee kunt variëren en altijd wel een bereiding vindt die iedereen lust. Daarom is dit kookboek handig ingedeeld in drie hoofdstukken: met groenten, met vlees, met vis. Ook het deeg maakt het verschil. Naargelang het recept kies je voor bladerdeeg of kruimeldeeg; hoe je zelf deeg maakt, wordt stap voor stap uitgelegd. Ga ook eens voor een tikje anders: pakketjes met filodeeg of brickdeeg, of een heerlijke pie. Tomatentatin of miniquiches met erwtjes, gehakt in filodeeg of kabeljauw met een jasje, quiche Lorraine of quiche met krab. De 66 recepten zijn allemaal even lekker, en echt niet moeilijk om te maken. Nog een frisse sla erbij, en genieten maar!

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

nadat je het deeg op je bakplaat hebt gespoten, moet je het deeg een paar uur laten rusten zodat het deeg bovenaan wat uitdroogt.

gepost door dropje1234 op 27/12/2012 20:52 #

 

Het recept lukte prima tot ze een paar minuten in de oven staan, dan beginnen ze uit te lopen...Het blijft gewoon moeilijk! Help??

gepost door Fabienne5 op 13/06/2012 16:35 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage

3 x feestelijk rundsvlees

VLAM

Mals vlees, recht uit de oven, met een knapperig korstje of een fijne saus: dat is toch het perfécte feestbordje!

Ontdek snel de 3 feestelijk recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM