Vanille-chocolade-macarons

Vanille-chocolade macarons
(25)

Zelf luchtige macarons maken, is makkelijker dan je denkt

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 50 porties

  • g fondantchocolade
  • g kristalsuiker
  • g poedersuiker
  • eiwitten
  • g amandelpoeder
  • vanillepeulen
  • g room

Benodigdheden

  • spuitzak

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de vanillepeulen open en schraap er het merg uit. Meng het amandelpoeder, de poedersuiker en het vanillemerg gelijkmatig door elkaar. Dek af en laat rusten op kamertemperatuur. Haal de eieren uit de koelkast

2

Verwarm de oven voor op 150°C. Zeef het amandel-suikermengsel boven een vel bakpapier.

3

Klop de eiwitten stijf. Meng er 1/4 van de kristalsuiker door en blijf kloppen. Voeg de overige suiker toe, blijf kloppen.

4

Neem het vel bakpapier bij de vier punten, voeg het amandel-suikermengsel in één keer bij de eiwitten en spatel het er voorzichtig door.

5

Roer tot het beslag als een lint van de spatel loopt.

6

Spuit bolletjes op een bakplaat met bakpapier.

7

Bak 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Open de oven even om de 4 à 5 minuten, zodat de vochtigheid kan ontsnappen.

8

Haal de bakplaat uit de oven, licht het vel met de macarons even op, druppel wat water onder het bakpapier en wacht 2 minuten. De macarons komen zo los van het papier. Leg ze omgekeerd op een rooster en laat afkoelen. 

9

Maak de chocoladecrème of ganache. Breek de chocolade in stukken. Breng de room aan de kook en laat er de chocolade in smelten. Meng snel tot een smeuïge crème en laat afkoelen.

10

Spuit de ganache met een spuitzak op de onderste helft van de koekjes en bedek met de andere helft. Wacht 2 dagen voor je de macarons serveert. Bewaar ze intussen in de onderste lade van de koelkast.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

nadat je het deeg op je bakplaat hebt gespoten, moet je het deeg een paar uur laten rusten zodat het deeg bovenaan wat uitdroogt.

gepost door dropje1234 op 27/12/2012 20:52 #

 

Het recept lukte prima tot ze een paar minuten in de oven staan, dan beginnen ze uit te lopen...Het blijft gewoon moeilijk! Help??

gepost door Fabienne5 op 13/06/2012 16:35 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?