Recept

Minipizza met artisjok

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Artisjok is een heerlijke pizza-topping

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de artisjokken in plakjes. Scheur de ham in repen. Snij de mozzarella in dunne plakjes. 

  2. 2

    Verkruimel de gist en roer er de suiker en 2,5 dl lauw water door. Laat rusten tot het gaat schuimen (10 min.). Voeg het zout en 1/3 van de bloem toe en roer tot een homogene massa. 

  3. 3

    Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed er de rest van de bloem bij beetjes door. Kneed tot een mooi elastisch deeg (10 min).

  4. 4

    Zet het deeg- in een ingevette kom- onder vochtige doek- op een warme plek tot het volume verdubbeld is. 

  5. 5

    Verwarm de oven op 230° C. Kneed het deeg kort en vorm 8 kleine of 4 grotere bolletjes. Rol ze uit tot minipizza's. 

  6. 6

    Verdeel de mozzarella, artisjok en ham over de minipizza's. Bestrooi met de kruiden, peper en zout. Besprenkel met olijfolie. 

  7. 7

    Bak de minipizza's in de verwarmde oven goudbruin in 10 à 15 minuten. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipizza met artisjok

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!