Zeewolf met asperges

Zeewolf met asperges
(6)

Vooral gebakken komt deze vis goed tot zijn recht, hou het daarom simpel

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g zeewolffilet
  • kg krielaardappelen
  • bosje veldsla
  • asperges, witte
  • asperges, groene
  • g erwt, diepvries
  • dl room
  • dl kippenbouillon
  • g boter
  • tl tijm
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Schil de aardappeltjes. Schil de witte asperges; verwijder van de groene alleen het harde uiteinde.

2

Kook de aardappelen gaar.  Kook de asperges 8 minuten in gezouten water. Kook de erwtjes gaar in de bouillon met de tijm. Schep ze eruit, bewaar ook de bouillon. 

3

Mix de erwtjes fijn met de room (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout. 

4

Bak de visfilets 2 minuten in een ruime klont boter op hoog vuur. Keer om en bak 1 minuut. Draai het vuur wat zachter en bak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout. 

5

Laat 100 g boter zachtjes smelten. Schep onzuiverheden die naar boven komen weg. Schenk de geklaarde boter, dus zonder het bezinksel, over in een pannetje. 

6

Serveer de vis met de aardappeltjes, de asperges en de erwtencoulis. Schenk er geklaarde boter over. Werk af met plukjes veldsla.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten