Meloen met parmaham

Meloen met parmaham
(12)

Verfijnd voorafje

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 8 personen

  • plakken parmaham
  • honingmeloen
  • passievrucht
  • limoen
  • potje Bulgaarse yoghurt (of Griekse)
  • stuk gemberwortel

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Halveer de meloen, schraap er de pitten uit. Maak met een uitsteeklepel (het zogenoemde parisiennelepeltje) bolletjes van het vruchtvlees. Halveer de passievrucht, lepel de pitjes bij de meloenbolletjes. Schil en rasp de gemberwortel en strooi 1 koffi elepeltje ervan bij de meloen. Schep goed om. Dek goed af en zet in de koelkast.

2

Klop de yoghurt op met een vleugje limoensap.

3

Leg in het midden van een grote schaal een yoghurtquenelle. Leg er de plakjes ham en de gemarineerde meloenbolletjes bij.

Alleen met Griekse of Bulgaarse yoghurt kan je mooie quenelles maken.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?