Reegebraad met appelen en veenbessen

Reegebraad met appelen en veenbessen
(14)

Scoor bij je gasten met dit feestgerecht

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • reegebraad (van 1 kg)
  • takje selder
  • appels
  • g veenbessen
  • dl rode wijn
  • dl wildfond
  • g boter
  • sjalot
  • peper
  • zout
  • suiker

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de sjalot en selder. Snij de schil van de appelen in tot op het vruchtvlees. Verwijder het klokhuis. Verwarm de oven voor op 220° C. 

2

Leg het vlees in een braadslee en bestrijk het met boter. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C, en nog 20 minuten op 180° C. Laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

3

Blus de braadslee met de rode wijn en de wildfond. Stoof de gesnipperde sjalot en selder glazig in wat boter. Giet er de vleesjus over en laat 10 minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met een klontje boter.

4

Vul de appels op met veenbessen. Breng op smaak met een snuifje suiker en peper uit de molen. Verdeel enkele klontjes boter over de appelen en laat ze 15 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180° C.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?