Recept

Amandeltaart met rabarber-aardbeienroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukken van 2 cm. Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap er het merg uit. Doe de rabarber, samen met 75 g rietsuiker en het vanillestokje en -merg, in een steelpan met dikke bodem, voeg een scheutje water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten onder deksel pruttelen op een zacht vuur. Verwijder het vanillestokje en laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten stijf. Maal de amandelen en de hazelnoten (niet té fijn) en meng ze met 175 g rietsuiker, de bloem, het aardappelzetmeel en bakpoeder. Spatel dit mengsel door het stijfgeklopte eiwit. Schep het beslag in de met bakpapier beklede springvorm en bak de taart 40 minuten in de oven. Laat vervolgens even afkoelen.

  3. 3

    Spoel de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder het kroontje. Snij 100 g in kleine stukjes en meng die door de afgekoelde rabarbercompote. Klop de slagroom stijf, roer er voorzichtig de Griekse yoghurt door en roer er ten slotte voorzichtig de compote door. Schep de rabarber-aardbeienroom over de amandeltaart en garneer met de rest van de aardbeien.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandeltaart met rabarber-aardbeienroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!