Recept

Asperges met ham, ei en geklaarde boter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges met een dunschiller. Breek of snij er de houterige voetjes af.

  2. 2

    Breng een grote pan met ruim water aan de kook met 2 eetlepels zout, 1 eetlepel boter, het citroensap en de asperges. Haal van het vuur als het water kookt en laat 15 à 20 minuten in het hete water verder garen, tot de asperges beetgaar zijn.

  3. 3

    Kook de eieren ongeveer 6 minuten in water met een scheutje azijn. Laat schrikken onder koud water. Pel en halveer de eieren.

  4. 4

    Smelt de rest van de boter in een pannetje op zacht vuur. Verwijder het schuim van de boter met een schuim- spaan. Schenk de geklaarde boter in kleine kannetjes. Probeer alleen de heldergele vloeistof over te gieten, niet de vaste melkdeeltjes op de bodem.

  5. 5

    Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.

  6. 6

    Verdeel de asperges met de ham en de eieren over warme borden. Bestrooi met peterselie en werk af met nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout. Serveer met de geklaarde boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Asperges met ham, ei en geklaarde boter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!