Recept

Traditionele lenterolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke lenterolletjes die bovendien vegan zijn!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de sojasaus met de gembersiroop op een laag vuur. Snij de stengels citroengras doormidden, snij de rode peper in kleine ringetjes en snij de gember in stukjes. Voeg toe. Laat zachtjes inkoken tot een stroperige saus.

  2. 2

    Kook de rijstvermicelli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water en zet even apart in een kom gezouten water.

  3. 3

    Spoel de jonge sla en zwier droog. Schil de komkommer en de wortel en snij met de lente- uitjes in dunne staafjes van 5 cm lang en 2 mm dik.

  4. 4

    Maak een handdoek vochtig en wring goed uit. Vul een kom met lauw water, dompel er een vel rijstpapier in en leg vervol- gens op de vochtige handdoek. Leg er enkele blaadjes sla op, daarop enkele staafjes wortel, vervolgens komkommer, dan lente-ui en enkele sojascheutjes. Eindig met de vermicelli.

  5. 5

    Leg naast de groentjes enkele blaadjes verse munt en rol het lenterolletje op. Vouw na 1 keer rollen de zijkanten naar binnen en rol verder. Snij het overtollige rijstpapier weg. Serveer met de soja-gemberstroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traditionele lenterolletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!