Recept

Knödel met speck

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een specialiteit uit Zuid-Tirol.

bereiding
  1. 1

    Snij het brood in kleine blokjes.

  2. 2

    Pel en snipper de ui, stoof aan in wat boter. Doe de gestoofde ui bij het brood.

  3. 3

    Snij het speck in blokjes, bak ze even aan in een pan. Doe ze met de bloem bij het brood.

  4. 4

    Klop de eieren los met de melk, roer er de bieslook door, kruid met peper en zout. Giet dit mengsel bij het brood. Laat 15 minuten weken.

  5. 5

    Kneed het broodmengsel goed door. Maak je handen nat en kneed stevige balletjes van het mengsel, groter dan een pingpongbal en kleiner dan een tennisbal. Er mogen geen scheurtjes in de buitenkant zitten, dan gaan de knödel open bij het koken.

  6. 6

    Kook de knödel 10 à 15 minuten in lichtgezouten water (of in bouillon). Schep ze met een schuimspaan uit de pan en serveer naar keuze met een salade of in bouillon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knödel met speck

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!