Recept

Worst met appelmoes en puree (WAP)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af. Schil de appelen en snij in kwartjes. Stoof ze aan in een beetje boter.

  2. 2

    Voeg een bodempje water en wat citroensap toe. Strooi er  een zakje vanillesuiker en nog 2 el suiker over. Laat onder deksel op een zacht vuur tot moes koken (10 à 12 minuten), roer regelmatig om.

  3. 3

    Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen, breng op smaak met boter, melk, peper en zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. 5

    Draai de worsten in de helft op, zo krijg je kleinere worstjes en snij het velletje door.

  6. 6

    Bak de braadworsten in wat boter, ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn.

  7. 7

    Doe de appelmoes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree over, strijk er ribbeltjes in met een vork, dit zorgt voor een krokant aardappelkorstje.

  8. 8

    Duw de gebakken worstjes lukraak in de puree.

  9. 9

    Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!