Recept

Moelleux met mandarijncoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie houdt er nu niet van een heerlijk chocoladedessertje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Scheid van 1 ei het eiwit van het eigeel.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Voor de coulis: Breng het mandarijnsap met het stukje gember en de suiker aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Verwijder dan de gember. Los het maïszetmeel op in water en bind er de coulis mee. Laat afkoelen.

  3. 3

    Voor de moelleux: Klop de eieren met de dooier en de suiker tot een wit schuimig mengsel (minimaal 5 minuten met de mixer!). Smelt de boter samen met de chocolade au bain-marie. Roer er voorzichtig het eimengsel door. Zeef er de bloem bij en spatel die zachtjes door het mengsel. Bestrijk een siloconen vorm voor 6 muffins met boter en bestuif met bloem. Giet er het mengsel in. Bak ±8 minuten in de oven op 180°C. 

    Haal de moelleux uit de oven en wacht twee minuten, dan is het ontvormen kinderspel. Serveer meteen, met de mandarijncoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moelleux met mandarijncoulis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!