Recept

Kalkoenstoofpotje met gevulde appeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoenfilet in repen van ± 2 op 4 cm.

  2. 2

    Wikkel elk stukje kalkoen in een plakje spek.

  3. 3

    Leg in een beboterde ovenschaal en bak gedurende 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel en snipper de ui en snij de appel in blokjes.

  5. 5

    Fruit de ui aan in wat boter in een grote stoofpot.

  6. 6

    Voeg de appel en rozijnen toe. Blus met de witte wijn en voeg de gevogeltebouillon toe.

  7. 7

    Leg er de stukken kalkoen bij en laat nog 15 minuten verder garen, onder deksel.

  8. 8

    Halveer de appelen en hol ze een beetje uit.

  9. 9

    Snij de spruitjes in kwartjes en de pompoen in kleine blokjes

  10. 10

    Blancheer de pompoen en spruitjes kort in gezouten water.

  11. 11

    Meng met de noten en de honing.

  12. 12

    Vul er de appels mee op en zet de appels 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!