Recept

Banoffee pie (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Haal het papier van het blik gecondenseerde melk. Zet het in een kookpot en vul aan met water tot het blik onderstaat. Laat het  3 à 4 uur zachtjes koken. Water regelmatig aanvullen. Dit kan je ook op voorhand doen en het voorgekookte blik dan bewaren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter.

  3. 3

    Leg het kruimelig deeg op de bodem en tegen de randen van een ingevette taartvorm.

  4. 4

    Bak gedurende 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en zet nog even in de koelkast.

  6. 6

    Snij de bananen in schijfjes.

  7. 7

    Verdeel de gecondenseerde melk over de bodem van de taart. Leg er alle stukjes bananen op en spatel de slagroom erover.

  8. 8

    Werk af met chocoladeschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!