Recept

Brownie met pistache en cranberrie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Om duimen en vingers van af te likken!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. 2

    Doe de chocolade en de boter in een kom en smelt au bain-marie of in de microgolfoven.

  3. 3

    Klop ondertussen de eieren met de kandijsuiker ongeveer 10 minuten tot een dikke witte massa.

  4. 4

    Roer de gesmolten chocolade door het ei-suikermengsel.

  5. 5

    Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel ze, met het amandelpoeder, luchtig door de massa. 

  6. 6

    Voeg de helft van de gehakte pistachenoten en cranberries toe.

  7. 7

    Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide vierkante bakvorm.

  8. 8

    Bak de brownie 18 minuten in de voorverwarmde oven.

  9. 9

    Laat afkoelen en snij in vierkantjes.

  10. 10

    Klop de slagroom met het poedersuiker tot pieken. Lepel wat slagroom op elke brownie en strooi er de rest van de pistache en cranberries op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!