Recept

Grietmoot met boschampignons en aardpeerzalf

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de aardperen gaar. Pureer de aardperen met de mixer en breng op smaak met peper, zout en 1 el fijngehakte dragon. Spatel er voorzichtig de room door.

  2. 2

    Maak de boschampignons schoon. Snipper de knoflook fijn. Bak de champignons in boter en voeg de fijngesnipperde knoflook toe. Kruid met peper en zout. Strooi er dan de gehakte peterselie over.

  3. 3

    Dep de grietmoten droog met keukenpapier. Bak ze langs beide kanten goudbruin in wat boter, op een hoog vuur. Zet het vuur zachter en laat nog enkele minuten verder garen op een zacht vuurtje.

  4. 4

    Hak de hazelnoten grof. Haal de griet uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Smelt wat extra boter in de pan, samen met de gehakte hazelnoten, notenolie en wat gehakte dragon.

  5. 5

    Leg de grietmoten met wat boschampignons op borden. Werk af met een lepel aardpeerzalf en de hazelnotenboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!