Recept

Caesarsalade met gepaneerde kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de mayonaise en de yoghurt in een maatbeker. Voeg de ansjovis, mosterd, het citroensap, de cayennepeper en enkele druppels worcestershiresaus toe. Pers er twee teentjes knoflook bij. Mix tot een dressing en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Klop het ei los in een diep bord. Rasp de helft van de parmezaan bij de panko in een ander bord en meng. Snij de kip in repen. Wentel ze eerst door het ei en dan door het paneerlaagje. Zet nog even in de koelkast als alle stukjes kip gepaneerd zijn.

  3. 3

    Snij het stokbrood in plakjes en wrijf ze in met het resterende teentje knoflook. Bestrijk ze met wat olijfolie.

  4. 4

    Laat een zoutsteen een halfuurtje voorverwarmen op de barbecue – niet op hoog vuur, dan kan hij springen. Je kunt ‘m ook voorverwarmen in de oven, op maximaal 170°C. Heb je geen zoutsteen, gebruik dan een gietijzeren teppanyakiplaat of een rooster met fijne gaatjes zodat de kip er niet tussendoor kan vallen. Bak de kip aan alle kanten krokant op de zoutplaat. Rooster ook de plakjes stokbrood op de barbecue.

  5. 5

    Spoel de ijsbergsla en snij ‘m in repen. Maak van de rest van de parmezaan schilfers met behulp van een dunschiller. Meng de sla met de stukjes geroosterd stokbrood en de gebakken kip. Werk af met de dressing, gehakte peterselie en eventueel nog wat extra ansjovisjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caesarsalade met gepaneerde kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!