Recept

Orcchiette verde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook. Plet 1 helft, hak de andere helft fijn. Laat de geplette knoflook licht kleuren in een pan met 1 el olijfolie. Doe het paneermeel erbij en bak het krokant. Kruid met zout en geraspte citroenschil. Laat afkoelen op een bord.

  2. 2

    Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook de broccoli en de orecchiette samen in lichtgezouten water tot de pasta al dente is. Giet af, laat uitlekken en hou een beetje kookvocht bij. Het is de bedoeling dat de broccoli overgaar is.

  3. 3

    Maak het pepertje schoon en hak het fijn. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan, voeg 4 ansjovisjes, de fijngehakte knoflook en het fijngehakte rode chilipepertje toe en fruit 3 minuten.

  4. 4

    Giet een scheutje kookvocht van de pasta in de pan en roer goed om. Meng de pasta en de broccoli onder de saus

  5. 5

    Verdeel over borden, bestrooi met gebakken paneermeel en werk af met wat pecorino en nog een extra ansjovisje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orcchiette verde

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!