Recept

Gemarineerde drumsticks met quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een grote kom en giet het over de kippenbouten. Laat een uurtje marineren in de koelkast. Leg de kippenbouten in een ruime ingevette ovenschaal.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 150°C. Laat de kippenbouten 25 minuten zachtjes garen in de voorverwarmde oven. Draai ze een aantal keer om en bestrijk ze eveneens een aantal keer met de marinade.

  3. 3

    Spoel de quinoa en kook gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Maak de paprika schoon en verwijder de zaadjes uit de tomaten. Snij alles in kleine blokjes. Snij de lente-ui in fijne ringen.

  4. 4

    Meng de kaneel met het korianderpoeder, de muskaatnoot, geraspte gember, gehakte peterselie en munt. Meng met het citroensap en de olijfolie. Meng door de quinoa en breng verder op smaak met peper en zout. Maak de granaatappelpitjes los en strooi bovenop de quinoa.

  5. 5

    Serveer de kippenboutjes met de quinoa. Lekker met wat Griekse yoghurt die je op smaak brengt met knoflook, peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde drumsticks met quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!