Recept

Citroentaart met kruimeldeeg van Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng het ei en de eierdooier met de suiker en een mespunt zout. Hou het eiwit apart voor de meringue. Haal het merg uit het vanillestokje en doe het erbij. Voeg ook de zachte boter toe. Meng tot een homogene massa. Doe de helft van de bloem erbij. Kneed even verder en voeg de andere helft van de bloem toe. Kneed verder tot een deegbol. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het kruimeldeeg uit op bakpapier en bekleed er de taartvorm mee. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Leg er bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak het kruimeldeeg gedurende 10 minuten. Verwijder daarna de bakbonen en het bakpapier. Verlaag de temperatuur naar 175 graden.

  3. 3

    Meng de eieren met de suiker en de room tot een homogene massa. Voeg de geraspte citroenschil en het sap van één citroen toe (niet opkloppen!). Verdeel de citroencrème over de taartbodem. Bak de taart nog 35 minuten verder in de oven of tot de citroencrème stevig en gebonden aanvoelt.

  4. 4

    Meng de eiwitten met de suiker. Voeg de suiker in drie delen toe. Blijf kloppen tot het eiwit stijf is en mooi glanst.

  5. 5

    Haal de afgekoelde citroentaart uit de vorm. Verdeel er de meringue over in lobbige pieken met behulp van een pannenlikker of een paletmes. Brand de meringue lichtjes af met een gasbrander of zet de taart even onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!