Recept

Aspergesoep met peterselietoast

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges. Doe de schillen in een kookpan met 1,5 liter water. Laat tot tegen het kookpunt komen en zet het vuur zacht. Laat nog 15 minuten trekken. 

  2. 2

    Pel en snipper de uien. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Snij de kopjes van de asperges met nog een stukje stengel - ongeveer een derde van de asperge - en hou apart. Snij de rest in stukken. 

  3. 3

    Stoof de ui, de aardappel en de aspergestukjes - niet de punten - in boter. Roer regelmatig, laat niet kleuren. Voeg het kruidentuiltje toe. 

  4. 4

    Zeef de bouillon met aspergeschillen en schenk het vocht bij de groenten. Laat 30 minuten zacht pruttelen. 

  5. 5

    Blancheer de bladpeterselie 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken en drogen op keukenpapier. Hak 'm fijn. Doe in een blender met de olijfolie en mix glad. Zeef de peterselieolie. Kruid met peper en zout. 

  6. 6

    Snij het stokbrood in sneetjes. Bak ze knapperig in boter en olijfolie. Bestrooi met gehakte peterselie. Leg op het keukenpapier. 

  7. 7

    Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad met de staafmixer. Zeef en schenk er de room bij. Verwarm op zacht vuur en voeg de aspergepunten toe. Laat ze verder garen in de soep. Breng op smaak met peper en zout. 

  8. 8

    Schep de soep in warme borden of kommen. Bedruppel met peterselieolie en werk af met een plukje peterselie. Serveer met peterselietoast. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesoep met peterselietoast

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!