Recept

Risotto met witte en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de witte asperges en breek er de houterige uiteindes af. Groene asperges hoef je niet te schillen, breek er wel de taaie onderkant af. 

  2. 2

    Halveer alle asperges. Hou de helften met de punten apart, snij de rest in stukken. 

  3. 3

    Kook de aspergepunten beetgaar in gezouten water. Schep ze uit de pan en leg ze meteen in ijskoud water. Snij ze eventueel kleiner. 

  4. 4

    Kook de rest van de asperges 8 tot 10 minuten in de bouillon. Pureer de aspergestukjes - niet de punten - met de bouillon in een blender of keukenmachine. Hou warm in een pannetje op laag vuur. 

  5. 5

    Pel en snipper de sjalot. Verhit wat boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot glazig. Roer er de rijst door tot alle korrels met een laagje boter bedekt zijn. Schep een pollepel bouillon bij de rijst en laat, al roerend, koken op matig vuur. Voeg, zodra het vocht is opgenomen, een tweede lepel bouillon toe. Ga zo verder tot de rijst beetgaar en smeuïg is. Dat duurt ongeveer 20 minuten. 

  6. 6

    Schep de asperges en de helft van de geraspte kaas door de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over warme borden. Werk af met rucola en parmezaan. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met witte en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!