Spaghetti met verse zalm

Spaghetti met verse zalm
(13)

Overheerlijke combinatie

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g spaghetti
  • g zalmfilet (zonder vel)
  • ui
  • g gruyère
  • el boter
  • g room
  • ml witte wijn
  • el citroensap
  • ml groentebouillon
  • tenen knoflook
  • el bieslook
  • rode chilipeper
  • uit de molen peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en
snij het in fijne reepjes. Snipper de bieslook. Snij de zalm in hapklare stukken. 

2

Stoof de ui en de knoflook glazig in 1 el boter. Voeg de witte wijn en de bouillon toe. Voeg de kaas en de room toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Kruid met peper en zout.

3

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.

4

Verhit 1 el boter in een pan en bak de zalm met de chilipepertjes 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met bieslook.

5

Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe hem bij de saus en roer om. Verdeel de pasta en de gebakken zalm over warme borden. Werk af met peper van de molen.

Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er zijn 5 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Super heerlijk!! Ik heb het klaargemaakt met tagliatelle pasta en gegrilde gemarineerde zalm. Ook zéér lekker!!
Dit gerecht zal ik nog geregeld klaarmaken, ze zijn er dol op!!

gepost door mel 26 op 01/04/2015 12:14 #

 

Is superlekker.Je kan ook er gember fijn gesneden op de zalm doen samen met de ander ingrediënten en een lemoen nemen....

gepost door Johan Rekoms op 22/09/2013 13:38 #

 

eehn heerlijk gerecht, gaat in mijn herhalings map.
dank u

gepost door jokidoki6 op 10/01/2013 22:56 #

 

Superlekker, gemaakt voor mijn gezin en niemand kon er genog van krijgen

gepost door mama-Vivi op 21/04/2012 10:59 #

 

heerlijk gerecht en simpel! Ik heb er zelf nog witte champignons bijgevoegd tijdens het stoven van de ajuinen en de knoflook!

gepost door Myriam Almeida op 04/02/2012 19:07 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?