Recept

Oeufs en cocotte

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de lente-uien in fijne ringen. Wrijf 4 ovenschaaltjes in met het teentje knoflook en kwast ze in met olijfolie.

  2. 2

    Snij de ham in blokjes, verdeel ze over 2 ovenschaaltjes. Doe de garnalen in de 2 andere kommetjes. Hou een beetje van de garnalen en de hamblokjes apart voor de garnituur.

  3. 3

    Lepel in elk schaaltje een eetlepel room en kruid met peper en zout. Breek voorzichtig een ei in elk schaaltje en bestrooi met de geraspte kaas.

  4. 4

    Zet de schaaltjes au bain-marie gedurende 15 minuten in oven. Het eitje moet gaar, maar nog zacht zijn. Garneer met 'n plukje dille of peterselie, en extra garnalen of ham.

  5. 5

    Verwijder de korsten van het brood en snij in soldaatjes. Bak aan beide kanten goudbruin in een beetje boter en serveer de soldaatjes bij de oeufs en cocotte.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oeufs en cocotte

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!