Recept

Citroentaart met zachte meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de citroen en rasp de schil. Stort de bloem uit op een werkblad en maak een kuiltje in eht midden. Doe daarin de eidooier, de boter, de bloemsuiker, het zout en de zeste van 1 citroen. Kneed kort tot een kruimelig deeg. Maak er een bal van, wikkel die in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een vierkant dat net iets groter is dan de vorm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en steek het uit met de vorm. Draai om zodat het deeg in de vorm ligt. Prik de bodem in, leg er een vel bakpapier en bakbonen op en bak 20 min. blind in de oven. Laat even afkoelen.

  3. 3

    Smelt de fondantchocolade en bestrijk de deegbodem met de gesmolten chocolade.

  4. 4

    Meng de suiker met de eieren, de eidooiers, het citroensap en de citroenrasp in een steelpannetje. Breng het al roerend aan de kook tot het mengsel indikt. Voeg dan in één keer de boter toe en klop krachtig tot een gladde dikke crème.

  5. 5

    Giet de vulling over de deegbodem. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Maak de meringue. Los de suiker op in 30 ml water op een zacht vuurtje. Klop de eiwitten tot zachte pieken en voeg geleidelijk aan de suikersiroop toe. Blijf kloppen tot de meringue dik en glanzend is. Laat vervolgens 10 min. afkoelen.  Doe het mengsel in een spuitzak.

  7. 7

    Haal de taart uit de vorm. Het kan helpen om even met de brander langs de randen van de vorm te gaan. Spuit toefjes meringue op de taart en kleur ze licht met de brander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroentaart met zachte meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!