Recept

Steak met boschampignons en gnocchi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    1. Schil en kook de aardappelen in gezouten water. Giet ze af en laat afkoelen. Pureer de aardappelen met een passe-vite. Doe de puree in een grote kom en laat afkoelen. Zeef de bloem en voeg ze samen met de eieren toe aan de puree. Meng goed. Knijp tot een bal en kneed verder op een met bloem bestoven werkblad tot het elastisch is geworden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Indien het deeg te plakkerig is voeg je nog wat extra bloem toe.

    Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol uit tot lange linten van ongeveer 2 cm dikte. Bedek de rest van de deeglinten met een vochtige doek, anders drogen ze teveel uit.

    Snij elk lint in gelijke stukjes van ongeveer 2 à 3 cm. Je kan de gnocchi een extra textuur geven door ze bijvoorbeeld over een Parmezaanse kaasrasp te rollen. Je kan ook een vork gebruiken.

    Breng voldoende gezouten water aan de kook. De gnocchi moeten kunnen zwemmen. Voeg de gnocchi toe en breng opnieuw aan de kook. Reken 8 minuten om de gnocchi “al dente” te koken. Normaal komen ze boven drijven als ze gaar zijn. Giet ze af boven een zeef en sprenkel er wat olijfolie over.

  2. 2

    Maak de champignons schoon, snijd de grotere exemplaren in twee. Snipper knoflook en peterselie fijn. Bak de champignons op een hoog vuur. Voeg knoflook toe en bak even verder. Blus met de sherry en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er de peterselie over en laat inkoken.

  3. 3

    Bak ondertussen de steaks eerst op een hoog vuur langs beide kanten. Zet het vuur zachter en laat nog een à twee minuten verder garen. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de steak met de gnocchi en de boschampignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met boschampignons en gnocchi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!