Recept

Amuse van sushi in een glaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Mix de wasabinootjes met een blender heel fijn tot een crumble. Houdt deze apart in een potje voor de afwerking.

  2. 2

    Doe het vruchtenvlees van de avocado's in de blender samen met het sap van 1 limoen, de wasabipasta en griekse yoghurt en een flinke snuif zout. Mix dit tot een smeuïg sausje. Zorg dat de avocado's die je gebruikt zeker voldoende rijp zijn hiervoor. Doe deze yoghurtdressing in een potje en zet even weg in de koelkast.

  3. 3

    Zet een pan op het vuur en doe hier de sushirijst samen met het koud water in. Breng dit aan de kook. Van zodra dit kookt, zet je het vuur iets zachter en zet het deksel op de pan. Laat dit 10 minuten zachtjes verder koken en haal dan van het vuur. Laat dit nog 15 minuten zo staan zonder het deksel te verwijderen. (Ik zet het vuur zachter van zodra het begint te koken omdat deze rijst nogal makkelijk aan de panbodem gaat plakken of begint over te koken met het deksel erop.)

  4. 4

    Snij de zalm en komkommer in kleine blokjes en de lente-ui in fijne reepjes, voeg deze samen. Meng deze maximum een half uurtje voor het opdienen met ongeveer 4 eetlepels van de marinade die we hierop aansluitend maken.

  5. 5

    Maak een marinade van 3 el sojasaus, sap van 1/2 limoen, 1 kl vissaus, 2 kl rietsuiker, 1 kl mirin, 1 el sesamolie

  6. 6

    Ondertussen zijn we een kwartiertje verder en mag het deksel van de pan. Meng de sushirijst met sesamzaadjes.

  7. 7

    Maak de glaasjes voor het apertief klaar met een bodempje sushirijst erin en daarop een laagje avocadowasabi yoghurtdressing. Dit kan je al een paar uur van tevoren in de koelkast plaatsen. Een halfuurtje voor het opdienen, meng je de zalmtartaar met de soja-marinade. Vul de glaasjes hiermee tot net onder de rand. Werk af met de crumble van wasabinootjes en een toefje lompviseitjes erbovenop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amuse van sushi in een glaasje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!