Recept

Limoncellotaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Vet springvormen in met boter en bestuif ze met bloem. Smelt de boter op een zacht vuur.

  2. 2

    Splits de eieren. Klopt de eidooiers met de suiker wit-schuimig. Voeg de bloem, gesmolten boter, Limoncello en melk toe en meng goed.

  3. 3

    Klopt de eiwitten stijf en spatel onder het deeg. Verdeel het deeg over de twee vormen en zet 1 uur in de oven. Laat de taarten in de vorm afkoelen.

  4. 4

    Maak de crème au beurre. Doe de suiker en het eiwit in een metalen mengkom. Warm het au bain-marie op tot 80°C. Giet over in de keukenrobot en klop stijf. Voeg de boter toe en blijf kloppen.

  5. 5

    Bouw de taart op. Ontvorm de taarten en leg ze op elkaar op een met bakpapier beklede plaat. Besmeer de taarten met crème au beurre en versier met motiefjes. Laat de taart minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Zet de taart op een mooie taartschotel met voet en versier met lint en besjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Limoncellotaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!