Recept

Bokkenpootjestaart met koffiegelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker op tot een witschuimige massa. Spatel er de zelfrijzende bloem onder. Schep het deeg in een beboterde en bebloemde springvorm en schuif een halfuur in de voorverwarmde oven. Laat hem nadien afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de amaretto samen met de koffie. Week de gelatine in koud water en knijp goed uit. Voeg toe aan de warme koffie en roer goed los. Schenk in een schaal en laat opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Breng voor de crème au beurre de suiker met een scheutje water aan de kook. Klop de eieren met de dooiers los tot een lichte mousse. Schenk er de suikersiroop bij en klop verder tot het mengsel volledig is afgekoeld. Voeg klontjes koude boter toe en klop op de hoogste stand tot een smeuïge vaste crème. Zet weg in de koelkast.

  4. 4

    Snij de afgekoelde biscuit in 3 lagen met een lang gekarteld mes. Gebruik de bovenkant van de biscuit als bodem van de taart, leg op een mooie schaal of een groot bord. Schep er een laag van de crème au beurre op en strijk glad met een paletmes. Schep er dan de koffiegelei over. Bestrijk de tweede laag biscuit met botercrème en leg met de besmeerde kant op de eerste laag. Strijk nu de bovenkant in met botercrème, leg er dan de bovenste laag biscuit op en strijk de bovenkant en zijkanten glad met de rest van de botercrème.

  5. 5

    Plaats er de bokkenpootjes tegen en werk af met een lintje of een feestelijke strik.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!