Recept

Spätzle met kaas en uienblaadjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spätzle is een soort Oostenrijkse knoedel.

bereiding
  1. 1

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Pel de uien niet, maar snij ze in kwartjes. Leg ze samen met 6 ongepelde teentjes knoflook in een ovenschotel.  Zorg ervoor dat de schil van de uien onderaan ligt. Zet 30 minuten in de oven tot de uien en knoflook zacht zijn.

  2. 2

     

    Pel de sjalot en snij in kwartjes. Pel de 2 resterende teentjes knoflook, spoel en hak de peterselie. Meng  de sjalot, look, peterselie met de eieren en 1/2 el zout en 1/2 el zwarte peper tot een gladde pasta. Spatel de bloem door het beslag.

  3. 3

     

    Breng lichtgezouten water aan de kook en zet een vergiet boven op de pan. Giet het beslag in het vergiet en duw het met een spatel door de gaatjes. Zo krijg je kleine deegbolletjes. Kook ze 2 minuten en giet ze af. Hou het kookvocht bij.

  4. 4

     

    Spoel en snipper de kruiden. Haal de uien en knoflook uit de oven. Pel ze en snij het onderste stukje eraf. Trek de ui in blaadjes. Smelt de boter in een grote pan en voeg de kruiden en de ajuinblaadjes toe. Knijp de knoflookteentjes uit in de pan.

     

  5. 5

     

    Haal de pan van het vuur zodra de boter begint te bruinen. Voeg de spätzle toe samen met wat van het kookvocht. Serveer met de geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spätzle met kaas en uienblaadjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!