Recept

Tortilla's met pittige zeevruchtenchili

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

     

    Laat de bonen een nacht goed weken in koud water. Giet af en spoel ze grondig met proper water. Maak de lente-ui schoon. Hoe het groen apart en snij het witte gedeelte fijn. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook.

  2. 2

     

    Stoof de ui, het wit van de lente-ui, de knoflook en de jalapeno's aan in de olie. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met komijn, paprika en kaneel. Doe er de kerstomaatjes bij en giet er twee kopjes water bij. Voeg al roerend de bonen toe en laat 45 minuten onafgedekt sudderen. Gebruik je bonen uit blik, voeg die dan pas de laatste 5 minuten toe.

  3. 3

     

    Maak de zure room aan. Rasp de limoen, pers het sap uit. Meng de rasp en het sap met de zure room. Kruid met een snuifje zout en een snuifje suiker. Zet in de koelkast. Verwijder de bladeren van de maïs en snij de korreltjes los.

  4. 4

     

    Verwarm de oven voor op 180°C. Zet 6 ovenbestendige tassen op een bakplaat. Smeer de tortilla's in met olie en leg ze met de ingevette kant op de tassen. Duw de randen van de tortilla's zacht over de tas en zet ze 8 tot 10 minuten in de oven. De tortilla's moeten krokant en goudkleurig zijn.

  5. 5

     

    Bak de vismix 5 minuten in olie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg na 2 minuten de zeevruchten en de maïskorrels toe. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de chili over de tortillakommetjes en werk af met zure room. Lepel de zeevruchtenmix erover. Werk af met het groen van de lente-ui en nog wat citroenrasp. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tortilla's met pittige zeevruchtenchili

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!