Recept

Pompoencakejes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Snijd met een scherp mes de pompoen in tweeën, verwijder de pitten en hol hem uit met een lepel. Neem er een weegschaal bij en blijf de pompoen uithollen of in stukjes snijden tot je ongeveer 250gram vruchtvlees hebt. Mix alles fijn tot een beslag samen met 4 eetlepels honing, 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rietsuiker. Voeg het pompoenmengsel bij de bloem en meng goed tot alle klonters verdwenen zijn. Verwarm de oven alvast op 210°.

  2. 2

    Gooi de pompoenpitjes zeker niet weg. Deze kosten veel geld in de winkel. Maak ze schoon door het aanhangend vruchtvlees te verwijderen, spoel ze even af en dep ze droog met wat keukenpapier. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met wat honing of agavesiroop en grill ze op de laagste stand tot ze verkleuren (ongeveer tien minuutjes). Heerlijk om te eten als ontbijt met wat yoghurt en vers fruit.

  3. 3

    Verdeel vervolgens de helft van het pompoenbeslag over de vormpjes. Snijd de geitenkaas in 14 smalle plakjes en verdeel deze over de eerste laag beslag gevolgd door enkele veenbessen.

  4. 4

    Tot slot komt er op elk cakeje een tweede en laatste laag beslag. Indien je graag enkele gebakjes van een topping voorziet, neem je er 6 cakejes bij. Plet in een kommetje de cashewnoten samen met de agavesiroop en voeg er de overige veenbessen aan toe (een klein handje vol). Verdeel deze noten/bessen mix over de 6 cakejes. Zet ze vervolgens allemaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Eens uit de oven zijn ze o-ver-heer-lijk om ze nog lichtjes warm op te eten, maar koud kan natuurlijk ook. Dit cakeje kan je perfect serveren als hapje wanneer je gasten toekomen met een glaasje wijn of als dessert om dat allerlaatste gaatje op te vullen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoencakejes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!