Recept

Iberico-ribstuk met bloemkoolcrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kerstomaten, laat uitlekken in een vergiet. Borstel de aardappelen schoon en halveer.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper en zout. Verhit boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Leg in een braadslede en verdeel er de aardappelen rond. Schuif nog 35-40 minuten in de oven. Leg er de laatste 10 minuten de kerstomaten bij. Neem uit de oven en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Doe in een kookpan en zet net onder met melk. Voeg het blokje groentebouillon toe en kook de bloemkool gaar. Giet af en mix fijn, kruid met peper en zout en schep in een spuitzak. Hou warm.

  4. 4

    Maak de mini-asperges schoon. Kook ze 3 minuten in gezouten water, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Verhit een grillpan en gril ze in enkele minuten, keer regelmatig om. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
     

  5. 5

    Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Meng eidooiers, mosterd en azijn met een garde goed door elkaar. Schenk de olie er in een straaltje bij en blijf kloppen tot een smeuïge mayonaise. Plet de saffraan in een vijzel en schep door de mayonaise. Breng op smaak met citroensap en peper.

  6. 6

    Snij het vlees in stukken. Serveer 1 of 2 koteletjes samen met de krielaardappelen, gegrilde groene asperges, en enkele kerstomaatjes. Werk af met enkele toefjes van de bloemkoolcrème en geef er de saffraanmayonaise apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Iberico-ribstuk met bloemkoolcrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!