Recept

Kalkoenrollade met spekboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de knolselder en snij samen in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Voeg een scheutje melk en het citroensap toe aan het kookwater. Giet af en pureer met de room en een klontje boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Maak de boontjes schoon en blancheer ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Meng de kruidenkaas met de gesnipperde bieslook. Snij het kalkoengebraad open tot een envelop. Bestrijk rijkelijk met de kruidenkaas, vouw toe en rol op. Kruid met peper en zout en bind op met keukentouw. Verhit boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Leg het in een ovenschaal en leg er enkele klontjes boter rond. Schuif het nog 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Rol de boontjes per 8 op in een plakje spek. Kruid met peper. Leg ze in een ovenschaal en schuif 5 tot 8 minuten mee in de oven.

  5. 5

    Neem het vlees uit de oven en laat nog even rusten onder aluminiumfolie. Blus de aanbakresten met de fond en laat even inkoken. Bind de saus met een klontje boter.

  6. 6

    Snij het kalkoengebraad in plakjes en serveer met de knolselderpuree en de spekboontjes. Lepel er de saus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met spekboontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!