Recept

Heerlijke scones

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor je eigen high tea.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C.

  2. 2

    Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout. Meng er de koude boter door.

  3. 3

    Klop het ei los in de melk. Verwarm het lichtjes met het vanillestokje erin. Verwijder het vanillestokje weer en giet de melk en het citroensap bij het deeg. Meng goed.

  4. 4

    Kneed het tot een los, homogeen deeg. Doe het snel, zodat de boter niet te zacht wordt. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een halfuur rusten.

  5. 5

    Rol het deeg uit tot 2 cm dikte en steek er rondjes uit. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier.

  6. 6

    Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 12 minuten in de oven.

  7. 7

    Laat de scones even afkoelen op een rooster en serveer ze lauw met een mengsel van 50 g zure room en 100 g mascarpone. Versier ze eventueel met eetbare bloemetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Heerlijke scones

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!