Recept

Calamares met knoflookdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snel hapje

bereiding
  1. 1

    Doe de eidooiers samen met de mosterd en het citroensap in een maatbeker. Mix met de staafmixer en schenk er in een straaltje de olie bij, blijf goed mixen tot een mayonaise.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook en klop los met 1 el olijfolie. Voeg toe aan de mayonaise en mix nogmaals goed door met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de friteuse op 175°C. Spoel de inktvisringen en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de witte wijn en de bloem. Voeg er een snuifje zout aan toe. Laat 10 minuten rusten.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en
    spatel ze door het beslag.
    Bestrooi de inktvisringen met
    bloem en wentel ze door het
    beslag. Frituur ze goudbruin,
    laat goed uitlekken op keukenpapier
    en serveer ze met
    de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Calamares met knoflookdip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!