Recept

Gevulde gans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De verrassing zit 'm in de vulling

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C.

  2. 2

    Verwijder eventueel zichtbaar vet aan de binnenkant van de gans. Bewaar het voor het klaarmaken van de zuurkool. Meng alle ingrediënten voor de vulling en vul de gans met de farce. Naai de gans dicht met keukentouw en smeer ze in met flink wat boter. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de gans op het ovenrooster en zet er een diepe ovenplaat onder (giet er twee glazen water in zodat het vet niet verbrandt). Laat het vel van de gans mooi goudbruin worden, en verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C. Laat de gans nog 2 uur verder braden. Overgiet geregeld met het braadvocht uit de ovenplaat.

  4. 4

    Start anderhalf uur voor u de gans gaat serveren met de bereiding van de zuurkool. Spoel de zuurkool met veel water en laat goed uitlekken. Spoel ze nog twee keer, en laat opnieuw goed uitlekken. Duw zo veel mogelijk vocht uit de kool.

  5. 5

    Smelt het vet van de gans dat u apart hebt gehouden in een braadpan (boter kan ook). Doe er de zuurkool bij, de gepelde ui waar u de kruidnagels in hebt geprikt, en de jeneverbessen. Overgiet met de wijn, kruid met peper en zout en laat een uur pruttelen. Roer af en toe en voeg er indien nodig water aan toe.

  6. 6

    Serveer de gans met de zuurkool, druiven en rode besjes. Laat het braadvocht wat inkoken en geef het erbij als saus. Lekker met kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde gans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!