Recept

Gemarmerde chocolade-cheesecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smaakbom op je bord!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met het gezeefde cacaopoeder, 225 g suiker en 2 eieren. Zeef de bloem en het zout boven de kom, meng tot een glad beslag.

  2. 2

    Klop de 2 resterende eieren met de resterende suiker wit-schuimig. Roer de ricotta los en meng met het ei-suikermengsel.

  3. 3

    Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Schep er eerst het chocolademengsel op en vervolgens het cheesecakemengsel. Trek er met een spatel krullen in, voor een marmereffect. 

  4. 4

    Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart moet stevig aanvoelen, maar binnenin nog zacht. 

  5. 5

    Laat de taart afkoelen in de koelkast. Serveer in punten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarmerde chocolade-cheesecake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!