Omelet met gerookte zalm

In samenwerking met test

Omelet met gerookte zalm
(4)

Een ontbijt met een verrassende toets

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • plakjes gerookte zalm
  • kerstomaten (gehalveerd)
  • uien (gesnipperd)
  • bakje rucola
  • eieren
  • dl room
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pel en hak de uien.

Halveer de kerstomaatjes.

2

Stoof de ui in een scheutje olijfolie. Verdeel in 4 porties.

3

Doe ze per portie in een pannetje en overgiet met 2 eieren, opgeklopt met 0,5 dl room. Breng op smaak met peper en zout. Bak zo vier omeletten.

4

Beleg elke omelet met een handvol rucola, een plakje gerookte zalm en 6 halve kerstomaatjes.

Vouw dubbel en serveer meteen.

Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Voor wie geen tijd of zin heeft om te koken is dit het ideale gerecht. Het staat hier onder de categorie ontbijt en lunch maar ik maak het bijna altijd als maaltijd (zonder kerstomaten) aangezien het verassend goed vult!

gepost door Nele_Meykever op 20/04/2013 12:17 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?