Recept

Pizza met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kinderen zijn er fan van!

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het pizzadeeg. Strooi de bloem uit op een werkblad. Maak er een kuiltje in. Meng er olijfolie, zout en suiker door. Los de gist op in het water en roer tot een papje. Schenk bij de bloem en kneed tot een homogeen en glad deeg. Vorm tot een bol en laat afgedekt met een vochtige keukenhanddoek 90 minuten rijzen op een warme plaats.

  2. 2

    Maak de rode pesto. Doe de zongedroogde tomaten, pijnboompitten, parmezaan en tomatenpuree in een blender en mix fijn. Voeg olie toe tot je een mooie gladde pasta krijgt. Gebruik eventueel de olie van de zongedroogde tomaten.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 235°C. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Verdeel het deeg in het aantal pizza's dat je wilt maken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

  4. 4

    Maak de scampi's schoon. Laat de ansjovisfilets uitlekken. Spoel de spinazie. Pel de rode ui en snij in ringen. Fruit de spinazie heel kort in een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de mascarponetopping op de pizza's, leg er de spinazie, scampi, rode-uiringen, kerstomaatjes en ansjovis op. Bak 15 à 20 minuten, tot de pizza mooi gebakken is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!