Recept

Noedelsoep met paddenstoelen en tofu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Oosters soepje met pit

bereiding
  1. 1

    Week de shiitakes 10 minuten in 250 ml kokend water. Giet ze af, zeef ze en bewaar het weekvocht.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de shiitakes eventueel in stukken. Snij de kastanjechampignons in plakjes en de lente-uien in ringen. Snij de chilipeper zonder zaadjes in fijne ringen. Hak de paksoi grof. Snij de tofu in blokjes.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook met het weekvocht van de shiitake en de tom yum soeppasta. Voeg de twee soorten paddenstoelen, de lente-uien, chilipeper, gember, vis-en sojasaus toe. Laat op zacht vuur 20 minuten sudderen.

  4. 4

    Voeg de mie, de paksoi en de tofu toe. Laat nog even koken tot de noedels beetgaar zijn. Breng verder op smaak met sojasaus en limoensap.

  5. 5

    Serveer de soep in warme kommen. Werk af met verse koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noedelsoep met paddenstoelen en tofu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!