Recept

Mosselen met kokosmelk (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mosseltjes op z'n Thais.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook, hak grof. Schil de gember, hak 'm fijn. Snij de pepers, zonder de zaadjes, in dunne ringetjes. Maak de lente-uien schoon en hak fijn. Verhit een wok of een ruime pan op hoog vuur, doe er wat zonnebloemolie in en roerbak de knoflook, gember, pepertjes en lente-ui 30 seconden.

  2. 2

    Roer de kokosmelk, sojasaus, suiker, geraspte limoenschil en het sap erdoor. Breng aan de kook en voeg de mosselen toe.

  3. 3

    Dek de pan af en laat de mosselen 5 à 6 minuten garen, tot alle mosselen open zijn.

  4. 4

    Neem de wok van het vuur en roer de koriander door de mosselen. Breng op smaak met zout en peper, schep de mosselen in voorverwarmde kommen en serveer ze meteen.

  5. TIP

  6. 5

    Wil je dit gerecht als hoofdgerecht serveren, verdubbel dan de hoeveelheden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen met kokosmelk (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!