Zalmtartaar met groene appel

Zalmtartaar met groene appel
(55)

Een frisse combinatie

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g gerookte zalm (niet te dun gesneden)
  • granny smith (appel, ongeschild)
  • sjalot
  • limoensap
  • olijfolie
  • citroenmelisse (enkele blaadjes)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij zalm, appel en sjalot in heel fijne blokjes.

2

Breng op smaak met limoensap, olijfolie, peper en zout.

3

Serveer de tartaar in een lepel en werk af met in heel fijne reepjes gesneden citroenmelisse.

De geraspte schil van limoen is ook lekker

Verwante recepten

Er zijn 11 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

fris en zeer lekker!

gepost door catherine h op 08/12/2012 21:09 #

 

super lekker!!
citroenmelisse verkopen wij in onze fruitwinkel in mol ginderbuiten!

gepost door claudiavangestel op 13/02/2012 20:45 #

 

Een echte aanrader en zo veel frisser als de klassieke zalm met sjalot of peterselie.

gepost door Karen_PR op 03/01/2012 13:43 #

 

doe er ook een wat fijngesnipperde venkel bij...

gepost door VincianeR op 29/12/2011 09:40 #

 

Mm, een topper en eenvoudig!

gepost door tinteltenen op 25/12/2011 20:31 #

 

Normaal gezien heeft Delhaize dit, misschien was het op en komt er opnieuw binnen?
Eventueel Colruyt?
Zonder is het ook lekker

gepost door belleke1985 op 19/12/2011 12:45 #

 

Ik heb vandaag gezocht naar citroenmelisse , maar niet gevonden (Delhaize) , kan iemand mij zeggen waar ik dit kan vinden?

gepost door Laloca63 op 19/12/2011 12:41 #

 

@ belleke1985: Je kan het volgens mij wel op voorhand maken, alleen zou ik de sjalotjes er op het laatste bij toevoegen anders trekt die smaak er te hard in.

gepost door ebeluwe op 03/12/2011 12:25 #

 

Mijn twee dochtertjes zijn hier gek op

gepost door speedylaure op 24/11/2011 14:38 #

 

Kan ik dit gemakkelijk een dag ervoor maken? Is voor Oudejaar zo heb ik meer tijd voor de andere gerechtjes.

gepost door belleke1985 op 04/11/2011 12:26 #

 

Heel lekker en zeer gemakkelijk om te maken!

gepost door ebeluwe op 07/06/2011 19:55 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin