Recept

Pavlova met mango, framboos en sterfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Russisch dessert met fruit

bereiding
  1. 1

    Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C. Maak een glazen of metalen kom en de kloppers van de mixer schoon met een stukje keukenpapier met citroensap.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf. Voeg lepel per lepel de suiker toe, zodat je glanzende pieken krijgt. Voeg dan het maïszetmeel en de azijn toe en spatel, zo kort mogelijk, door de meringue, tot alles gemengd is.

  3. 3

    Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep het meringuemengsel erop. Vorm met de achterkant van een lepel een schijf van ongeveer 18 cm diameter. Ze mag wat grillig zijn. Maak de randen iets hoger dan het midden. Zet de pavlova in de oven en verlaag meteen de temperatuur tot 120°C. Bak ongeveer 1.30 uur, laat niet kleuren. Zet de oven uit met de deur op een kier, en laat volledig afkoelen in de oven.

  4. 4

    Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de stervrucht in plakjes.

  5. 5

    Leg de pavlova op een serveerschotel. Schep net voor je gaat serveren de slagroom op de meringue en werk af met het fruit. Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met mango, framboos en sterfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!