Recept

Visserspannetje onder bladerdeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend lekker

bereiding
  1. 1

    Laat het bladerdeeg ontdooien. Spoel de mosselen. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de prei en snij in ringen. Schraap de wortelen en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalot.

  2. 2

    Fruit de sjalot in boter. Voeg de rest van de groenten toe en laat stoven. Doe de mosselen erbij en zet het deksel op de pan. Laat koken tot alle mosselen opengaan, schud ondertussen eens op. Neem de pan van het vuur en haal de mosselen uit de schelpen.

  3. 3

    Blus de groenten met de wijn en voeg de stukjes vis toe. Doe de verse kruiden erbij en kruid met peper, zout en cayennepeper. Voeg de room en het maïszetmeel toe en laat zachtjes indikken. Doe er de mosselen bij.

  4. 4

    Verdeel de vis met de groenten en de saus over 4 ovenschaaltjes. Leg er een plakje bladerdeeg op. Druk de randen aan. Snij het overtollige bladerdeeg af. Snij het in reepjes, maak er vlechtjes van en schik ze mooi langs de rand van de schaaltjes.

  5. 5

    Snij een kruisje in het midden van het bladerdeeg en vouw de hoekjes wat open. Zet de visserspannetjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visserspannetje onder bladerdeeg

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!