Recept

Tiramisu cupcakes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel en zo lekker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg papieren cupcake vormpjes in de bakvormpjes.

  2. 2

    Mix de boter met de suiker en een snuifje zout. Voeg het ei toe en mix opnieuw. Voeg afwisselend een beetje bloem en karnemelk toe tot beide opgebruikt zijn. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Zet intussen 2 kopjes koffie en giet ze in een diep bord.

  4. 4

    Prik met een satéstokje in de cupcakes: als het stokje er droog weer uitkomt, zijn de cakes klaar. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten rusten in de bakvorm. Haal ze er uit de vormpjes.

  5. 5

    Doop elke cupcake enkele seconden in de koffie en laat verder afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Mix alle ingrediënten voor de topping (mascarpone, 3 el fijne suiker, amaretto, cacaopoeder, chocoladeschilfers). Vul een spuitzak met dit mengsel, versier er de cupcakes mee. Werk af met cacaopoeder en chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu cupcakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!