Recept

Engelse appeltaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een vulling van lemon curd

bereiding
  1. 1

    Plet voor het deeg de amandelen in de vijzel tot poeder. Vermeng ze met de suiker en citroenschil. Meng de boter met de poedersuiker. Voeg er het ei aan toe, roer en meng er snel de bloem en het amandelmengsel door. Kneed het deeg goed en laat een uurtje rusten.

  2. 2

    Maak intussen de lemon curd. Meng daarvoor de geraspte citroenschil au bain-marie met de suiker. Klop in een andere kom de eieren los met het citroensap. Voeg dit bij het suikermengsel en voeg er de boter in kleine blokjes aan toe. Blijf roeren boven de bain-marie, zodat de boter langzaam smelt. Doe dit ongeveer 15 minuten, tot de crème dik en glanzend is.

  3. 3

    Giet de lemon curd in een jampot, sluit goed af en laat afkoelen.

  4. 4

    Maak nu de vulling. Splits het ei. Klop de boter tot room en klop er de suiker en de vanillesuiker door tot een smeuïg mengsel. Roer er de eidooier onder en daarna de verse kaas en het puddingpoeder. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de massa. Voeg een beetje citroensap toe.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter individuele bakvormpjes en bestuif ze met bloem.

  6. 6

    Rol het deeg uit, maak rondjes die iets groter zijn dan de bakvormpjes en druk ze in de vormpjes. Smeer een laagje lemon curd uit op de bodem. Schik er enkele rozijntjes en appelschijfjes op. Bedek met een laagje kaasvulling tot net onder de rand en schik er dan weer appelschijfjes op.

  7. 7

    Bedek de randen van de taartjes eventueel met geschaafde amandelen (even in eiwit gerold) en bestrooi met suiker. Strooi een snuifje gemberpoeder, kaneel en een klein beetje piment over de taartjes. Bak ze 25 minuten in de oven. Zet de oven uit, maar laat de taartjes nog even rusten met de ovendeur lichtjes geopend.

  8. 8

    Haal de taartjes na 10 minuten uit de oven. Haal ze uit de vormpjes en bestrijk met een dun laagje abrikozengelei.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Engelse appeltaartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!