Recept

Bosbesbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Volg het recept van klassieke broodjes als basis

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg volgens de aanwijzingen van het klassieke broodjes basisrecept.

  2. 2

    Roer de boter romig met de rietsuiker en kaneel.

  3. 3

    Verdeel het deeg in tweeën. Rol één portie uit op een licht met meel bestoven werkvlak tot circa 1 centimeter dik. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en de rest van de bosbessen.

  4. 4

    Meng de bosbessen met de poedersuiker en maïzena. Strooi de helft van de bessen over het deeg.

  5. 5

    Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en snijd het in stukjes van 4-5 centimeter dik. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en de rest van de bosbessen.

  6. 6

    Zet papieren caisses in een muffinplaat of op een bakplaat en leg de broodjes erin.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Laat de broodjes onafgedekt 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  8. 8

    Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bosbesbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!