Recept

Preiquiche met appel en cashewnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurrijke quiche

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het kruimeldeeg uit. Bekleed er een beboterde en bebloemde bakvorm mee. Duw goed tegen de bodem en de randen, prik de bodem enkele keren in met een vork.

  2. 2

    Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met de zaadjes en snipper fi jn. Spoel de prei en snij in ringen. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze verder in partjes.

  3. 3

    Klop de eieren los met de melk, de room, de sesamzaadjes en driekwart van de gesnipperde chilipeper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verdeel het eiermengsel, de prei en de appel over de taartbodem. Schuif 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de cashewnoten en schuif nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat de quiche enkele minuten afkoelen op een rooster. Bestrooi met de resterende chilipeper en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!