Mangoroom met speculaas

Mangoroom met speculaas
(16)

Snel dessertje

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 6 personen

  • speculaasjes (fijne)
  • mango's (rijpe)
  • vanillestokje
  • g mascarpone
  • ml slagroom
  • g rietsuiker

Bereidingswijze

1
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er het merg uit. Doe het samen met de rietsuiker bij de mascarpone en meng. Klop de slagroom stijf. Spatel ‘m luchtig door de mascarponecrème.
2
Schil de mango’s, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het in blokjes.
3
Leg 4 speculaasjes apart voor de afwerking. Maak de rest fijn (in de blender of met de deegroller).
4
Verdeel de helft van de speculaaskruimels over 6 glaasjes. Bedek met de helft van de mangoblokjes. Schep er de mascarponecrème over en werk af met de rest van de mango. Zet in de koelkast tot gebruik.
5
Werk voor het serveren de glaasjes af met een speculaasje en met de rest van de kruimels.
Quiches & co

Quiches & co

Quiches en hartige taarten, je boekt er altijd succes mee. Omdat je er eindeloos mee kunt variëren en altijd wel een bereiding vindt die iedereen lust. Daarom is dit kookboek handig ingedeeld in drie hoofdstukken: met groenten, met vlees, met vis. Ook het deeg maakt het verschil. Naargelang het recept kies je voor bladerdeeg of kruimeldeeg; hoe je zelf deeg maakt, wordt stap voor stap uitgelegd. Ga ook eens voor een tikje anders: pakketjes met filodeeg of brickdeeg, of een heerlijke pie. Tomatentatin of miniquiches met erwtjes, gehakt in filodeeg of kabeljauw met een jasje, quiche Lorraine of quiche met krab. De 66 recepten zijn allemaal even lekker, en echt niet moeilijk om te maken. Nog een frisse sla erbij, en genieten maar!

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x feestelijk rundsvlees

VLAM

Mals vlees, recht uit de oven, met een knapperig korstje of een fijne saus: dat is toch het perfécte feestbordje!

Ontdek snel de 3 feestelijk recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage