Mangoroom met speculaas

Mangoroom met speculaas
(12)

Snel dessertje

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 6 personen

  • speculaasjes (fijne)
  • mango's (rijpe)
  • vanillestokje
  • g mascarpone
  • ml slagroom
  • g rietsuiker

Bereidingswijze

1
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er het merg uit. Doe het samen met de rietsuiker bij de mascarpone en meng. Klop de slagroom stijf. Spatel ‘m luchtig door de mascarponecrème.
2
Schil de mango’s, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het in blokjes.
3
Leg 4 speculaasjes apart voor de afwerking. Maak de rest fijn (in de blender of met de deegroller).
4
Verdeel de helft van de speculaaskruimels over 6 glaasjes. Bedek met de helft van de mangoblokjes. Schep er de mascarponecrème over en werk af met de rest van de mango. Zet in de koelkast tot gebruik.
5
Werk voor het serveren de glaasjes af met een speculaasje en met de rest van de kruimels.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?